Sběr a vizualizace dat z modulů ESP8266

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh a realizaci serverové aplikace, sloužící k archivaci a následné vizualizaci měřených dat moduly ESP8266. Zabývá se rešerší již existujících systémů a následným návrhem a implementací vlastní aplikace. Celý navrhovaný systém využívá produkty firmy Microsoft, především frameworku .NET. Samotná aplikace obsahuje dvě rozhraní. První rozhraní je pouze datové a slouží k šifrované komunikaci mezi aplikací a měřicími moduly. Druhé rozhraní je uživatelské, pomocí něj uživatel spravuje své měřicí moduly, a to včetně jejich zpětné konfigurace. Dále má možnost vizualizovat měřená data pomocí předpřipravených komponent. Pro archivaci dat je využívaná relační databáze Microsoft SQL Server, která slouží jak k uložení všech naměřených hodnot, tak i k uložení informací o uživateli.
This bachelor thesis is focused on design and implementation of server application which is used to collect and visualize data measured via ESP8266 modules. The bachelor thesis also covers research of existing applications providing functions mentioned above. The designed system is using Microsoft products, especially .NET framework. The application has two interfaces. The first is used to encrypted communication with measurement modules. The second one is user's interface which produces measured data visualization via prepared components and module management ability (with backward configuration included). Measured data and every other information are stored in Microsoft SQL Server database.
Description
Subject(s)
Informační systém, IoT, ESP8266, C#, .NET, REST API, Razor MVC, Information system, IoT, ESP8266, C#, .NET, REST API, Razor MVC
Citation
ISSN
ISBN