Knihovna Daegu Korea

Title Alternative:Daegu Gosan Public Library
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The topic of my thesis is the proposal for a new public library in Daegu in Korea. It is a library of small-scale with the use of local community of residents. Library should also have a function of an information center of this district, which will act as a natural center of social life and act as informal cultural center, as lively meeting place, which can be run many different activities. The building is conceived as open as: transparency, views of outside, daylight, mutually intersecting spaces and relatively free movement of visitors. The main purpose of the proposal is to create a building that will define a new public space - open and accessible to all, cultivating and revitalizing their surroundings and inviting passers to visit.
Tématem mé diplomové práce je návrh nové městské knihovny v korejském Daegu. Jedná se o knihovnu malého měřítka s využitím pro místní komunitu obyvatel. Knihovna by také měla fungovat jako informační centrum této městské části, které bude plnit roli přirozeného centra společenského života a působit jako neformální kulturní centrum, jako živé místo setkávání, ve kterém může být provozováno mnoho různých aktivit. Budova je koncipována jako maximálně otevřená: transparentnost zvenku, výhledy ven, dostatek denního světla, vzájemně se prolínajícími prostory a relativně volný pohyb návštěvníků. Hlavním záměrem návrhu je vybudování stavby, která bude definovat nový veřejný prostor ? otevřený a přístupný všem, kultivující a oživující své okolí a vybízející kolemjdoucí k návštěvě.
Description
katedra: KAR; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 58 s.
Subject(s)
library, daegu, korea, steel mesh, mesh facade, openness, throughput, knihovna, daegu, korea, metalická tkanina, tkaninová fasáda, otevřenost, propustnost
Citation
ISSN
ISBN