Oděvní kolekce

Title Alternative:Clothing Collection
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Inspirací pro tuto bakalářskou práci je malíř Vincent van Gogh. Jeho obrazy, od prvotních kreseb až po dokonale využití barev v obrazech, jsou hlavním zdrojem čerpání. Postupná změna barevnosti, k jaké se vypracoval a pohyby štětce jaké dosáhl, jsou základní inspirací pro vytvoření oděvní kolekce. Oděvní kolekce se skládá ze sedmi modelů. Jednotlivé šaty a kabátky jsou barevně vystupňované od zemitých barev přes jasně žluté až po modré tóny. Střihové řešení je ve velké míře inspirované jeho tahy štětce. Samozřejmě základním vodidlem je i jeho pastóznost, které se v oděvech dosáhlo vrstvením, anebo skládáním materiálu.
This bachelor´s thesis is inspired by a painter Vincent van Gogh. His paintings, starting at first drawings up to the perfect usage of colors, are the main source of ideas. The gradual change of colors he has developed and brush movements he achieved are the basic inspiration for design of this clothing collection. The clothing collection consists of seven models. Individual clothes and jackets are color-stepped from earthy colors over clearly yellows up to blue tones. Dress-cut is greatly inspired by his brush movements. Basic guide is also his impasto that is achieved by layering and compositing a material.
Description
katedra: KDE; přílohy: 1 CD; rozsah: 56 s. (40 812 znaků)
Subject(s)
vincent van gogh, šifon, vrstvení, šaty, kabáty, oděvní kolekce, vincent van gogh, chiffon, layering, dress, jackets, clothing collection
Citation
ISSN
ISBN