Vliv daní a cel na obchod společnosti Škoda Auto

Title Alternative:The impact of taxes and duties on the trade of company Škoda Auto
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The thesis is focused on the analysis of tax systems in India, China and Russia, which affect the biliteral trade with Škoda Auto in the Czech Republic. The goal of this thesis is to determine, according to the mathematical calculation, which country is for Škoda Auto the cheapest from the perspective of tax and customs duty. Simultaneously there are mentioned the possibilities how to optimize customs duty. Results and conclusions of this thesis can serve as a helpful instrument for the future decision making about the exporting country and form of business model. The first part describes economic indicators of Škoda Auto. The next part is dedicated to the growth strategy. In the following part there are analyzed the tax systems in India, China and Russia. There are mentioned the possibilities how to optimize customs duty. According this theoretical knowledge is calculated the customs duty on imported goods. Then two examples explain the proces of localization. In the final chapter, which is based on the calculated results, is done the economical evaluation.
Diplomová práce je zaměřena na analýzu daňových systémů v Indii, Číně a Rusku, které ovlivňují vzájemný obchod se společností Škoda Auto v České republice. Cílem práce je z matematických výpočtů určit, která země je pro firmu Škoda Auto nejlevnější z pohledu daní a cel. Zároveň jsou nastíněny možnosti optimalizace cla. Výsledky a závěry práce by mohly sloužit jako pomocný nástroj pro budoucí rozhodování o zemi vývozu a formě obchodního modelu. První část popisuje ekonomické ukazatele společnosti Škoda Auto. Další část se věnuje růstové strategii. V následující kapitole jsou analyzovány daňové systémy v Indii, Číně a Rusku. Nastíněny jsou také možnosti optimalizace cla. Na základě těchto teoretických znalostí je následně vypočítáno celní zatížení na dovoz zboží. Na dvou příkladech je vysvětlen proces lokalizace. V závěrečné kapitole je na základě výpočtů provedeno ekonomické zhodnocení.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD; rozsah: 107 s., 13 s. (přílohy)
Subject(s)
customs duty, china, tax system, india, localization, russia, growth strategy, škoda auto, celní zatížení, čína, daňový systém, indie, lokalizace, rusko, růstová strategie, škoda auto
Citation
ISSN
ISBN