Ovládání mobilní platformy pomocí OS Android

Title Alternative:Mobile plarform remote controlling using Android OS
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tématem bakalářské práce je ovládání mobilní platformy iRobot Create pomocí mobilního zařízení s nainstalovaným systémem Android. Prvním řešeným bodem je návrh komunikačního protokolu. Protokoly byly v práci navrženy dva - XML protokol a číselný protokol. Kvůli omezení ve výkonu mobilního telefonu a složitosti implementace byl nakonec nasazen číselný protokol. Dále bylo nutné navrhnout aplikaci pro samotné ovládání robota s využitím hardwarových prostředků mobilního telefonu. Výsledná aplikace umožňuje robota ovládat jak tlačítky na displeji, tak naklápěním telefonu. Do aplikace byla navíc přidána obrazová data z kamery umístěné na robotu. Robota je tak možné ovládat a zároveň sledovat jeho polohu na displeji telefonu.
The theme of the thesis is controling of iRobot Create mobile platform using mobile devices with Android installed. The first point was to solve communication protocol. Two protocols were designed - the XML protocol and the number protocol. Due to limitations in the performance of mobile phone and complexity of implementation the protocol number was deployed. After that it was necessary to design an application to control the robot itself using the hardware resources of mobile phone. The resulting application allows user to control the mobile platform using buttons on the screen and tilt of the phone. To the application was also added image data from camera located on the robot. Is possible to control and monitor position of the robot in real time.
Description
katedra: MTI; rozsah: 49 s, (59 880 znaků)
Subject(s)
android, mobile device, irobot, mobile platform, communication protocol, hardware devices, android, mobilní zařízení, irobot, mobilní platforma, komunikační protokol, hardwarové prostředky
Citation
ISSN
ISBN