Úloha s tepelným tokem řízená pomocí PAC Rockwell a PC

Title Alternative:Heat Flow Experiment Controlled by PAC Rockwell and PC
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá experimentem s tepelnou komorou. Realizováno je řízení pomocí programovatelného automatu od společnosti Rockwell Automation v kombinaci s vývojovým prostředím RSLogix 5000. Druhý typ zapojení je uskutečněn pomocí počítačové karty PCI 1711 Advantech a softwarovým prostředím Matlab Simulink. Pro oba typy zapojení jsou použity dvoupolohové, proporcionální a proporcionálně integrační struktury regulátoru. Řešen je anti-windup mechanismus a optimalizace parametrů regulátoru. V jednotlivých kapitolách jsou popsány prostředky automatického řízení, experiment s tepelnou komorou, implementace reálného modelu a realizace řízení pomocí programovatelného automatu a počítačové karty. Závěr práce je věnován vytvoření vzorové úlohy pro účely výuky.
This diploma thesis deals with the experiment with a heat chamber. The control by programmable automat from producer Allen-Bradley is implemented in a combination with RSLogix 5000 developmental environment. The second type of connection is realized by a PC card PCI 1711 Advantech and Matlab Simulink software enviroment. Two-positioned, proportional and proportinal-integrational regulator structures are used for both two types. There are solved anti-windup mechanism and optimalization of regulator parameters. In individual chapters, there are described devices of automatic control, a description of an experiment with a heat chamber, an implementation of a real model and a realization of a control by programmable automat and a PC card. Conclusion of this thesis is devoted to a creation of a model task for a teaching purpose.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1xCD; rozsah: 87 s.
Subject(s)
pac, pc card, temperature regulation, windup efekt, rslogix, matlab simulink, pac, pc karta, regulace teploty, windup efekt, rslogix, matlab simulink
Citation
ISSN
ISBN