Návratnost investice do vysokoškolského vzdělání

Title Alternative:The Return of Investment in the University Education
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This Diploma work named The Return of Investment in the University Education deals with efficiency of university education in the Czech Republic, Australia and Great Britain. Purpose of this work is to compare these educational systems, to find out which one is the most effective according to chosen criterions and to answer the question, if the money invested in the university education will come back. This work does not deal with whole educational system of these countries but only with the university education. The project is divided in two parts consisting of five chapters. First part (chapters 1 - 4) deals with characterization of individual educational systems. Chapter 4 describes planned reform of university education in the Czech Republic. Chapter 5 compares and rates individual systems by using a questionnaire. Ending of this chapter recaps causes of inefficiency of university education in the Czech Republic and proposes improvements of university educational in Czech Republic.
Diplomová práce s názvem Návratnost investice do vysokoškolského vzdělání pojednává o problematice efektivnosti terciárního vzdělání v České republice, Austrálii a Velké Británii. Cílem této práce je porovnat zmíněné vzdělávací systémy, zjistit, který z těchto systémů je nejefektivnější dle zvolených kritérií, a dále odpovědět na otázku, zda se peněžní prostředky investované do vysokoškolského vzdělání vrátí. Tato práce se nezabývá celým vzdělávacím systémem výše uvedených zemí, nýbrž pouze vysokoškolským vzděláním. Projekt diplomové práce je rozdělen do dvou částí, které se skládají z pěti kapitol. První část (kapitoly 1 až 4) je věnována popisu jednotlivých systémů vzdělání, v kapitole 4 je nastíněna plánovaná reforma terciárního vzdělání v ČR. Kapitola 5 je věnována hodnocení a porovnávání jednotlivých systémů pomocí dotazníku. V závěru této kapitoly jsou zrekapitulovány příčiny neefektivnosti terciárního vzdělání v ČR a navržena řešení pro lépe fungující systém vysokoškolského vzdělání v ČR.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 disketa; rozsah: 89 s.
Subject(s)
education, schooling, education system, university education, reform, funding, financing, efficiency, returnability, tuition, comparison, Czech Republic, Australia, Great Britain, vzdělání, školství, vzdělávací systém, terciární vzdělání, vysokoškolské vzdělání, reforma, financování, efektivnost, návratnost, školné, komparace, Česká republika, Austrálie, Velká Británie
Citation
ISSN
ISBN