Analýza kvality a využití sportovišť veřejností na středních školách v Libereckém kraji - Česká Lípa a Semily

Title Alternative:Analysis of quality and utilization of High- School fields by the public in the Liberec region - Česká Lípa and Semily
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bachelor thesis direct to theory way out part of sport in its first part. It specifically focuses on sports issues, but also targets the youth and healthy living style, which is mainly affected by the nutrition and the physical activity. Thesis deal with main aim in practical part ? the determine quality and utilization of school sports facilities in Česká Lípa and Semily districts, which is achieved by means of questionnaire survey. Data is processed in severals parts. One of them is spatial and material conveniences of school, second is about utilization high school fields by the public. First part is specifically focused about types of sports facilities and its equipment, hygiene conveniences and reconstruction. Second part is about utilization of sports facilities and question about rent. In final part is summary of datas from witch follows conclusion that high school fields in both districts are overall with inconvenient requirement and it´s necessery be concentrate on its reconstruction or directly build new sports facilities.
Bakalářská práce je v první části zaměřena na teoretická východiska z oblasti sportu. Konktétně na témata o sportu všeobecně, ale zacílena je i na mládež a zdravý životní styl, který ovlivňuje hlavně výživa a pohybová aktivita. V praktické části se zabývá hlavním cílem - zjištěním kvality a využití sportovních zařízení na středních školách v okresech Česká Lípa a Semily, jehož je dosaženo pomocí dotazníkového šetření. Data jsou zpracována v několika oblastech. Jednou z nich je prostorové a materiální zázemí škol, druhou využití středoškolských sportovních zařízení veřejností. První oblast je konkrétně zaměřena na typy sportovišť a jejich vybavení, hygienické zázemí a rekonstrukce. Druhá se věnuje vytíženosti sportovních zařízení a otázce pronájmu. V konečné fázi dochází ke shrnutí dat, z nichž plyne závěr, že sportoviště v obou okresech jsou celkově převážně nevyhovujících podmínek a je nutností soustředit se na jejich rekonstrukce či přímo výstavbu nových zařízení.
Description
katedra: KTV; přílohy: CD; rozsah: 66 s. (82 939 znaků)
Subject(s)
youth, sport, sports facilities, school, free time, mládež, sport, sportovní zařízení, škola, volný čas
Citation
ISSN
ISBN