Netradiční metody výuky gramatického učiva na 1. stupni ZŠ

Title Alternative:Unconventional methods of teaching grammar et primary school
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The aim of my diploma thesis is to create supporting teaching aids for teaching and consolidation of grammar for the third class at basic schools. The development of communicative skills - creating teaching aids that develope the personality of a child, enrich its vocabulary, contribute to gain experience when working with spoken language and mainly support the desire for creative self-expression - consider I one of the main aims. The second main aim of my thesis is to discover and use the interconnection of school subjects. Another aim is to consider the possibilities when working with interactive whiteboards for which the teaching aids were created. I tried to capture and describe pluses and minuses of the interactive whiteboard by verifying worksheets and questionnaires created in advance. From the gained results I can draw conclusions and suggestions.
Cílem diplomové práce je vytvoření podpůrného didaktického materiálu pro výuku a upevňování gramatického učiva ve 3. ročníku základní školy. Za jeden z hlavních cílů však považuji rozvoj komunikačních dovedností - vytvoření didaktického materiálu, který rozvíjí osobnost dítěte, obohacuje slovní zásobu, přispívá k získávání zkušeností při práci s mluveným projevem a zejména podporuje touhu po tvořivém sebevyjadřování. Druhým hlavním cílem mé práce je nalezení a využití provázaností učiva mezi předměty. Dalším cílem je posouzení možností a úskalí při práci s interaktivní tabulí, pro níž byl didaktický materiál vytvořen. Pokusila jsem se vystihnout a popsat klady a zápory interaktivní tabule při ověřování vytvořených pracovních listů i v rámci dotazníkového šetření. Ze získaných výsledků pak vyvodit závěry a doporučení.
Description
katedra: KPV; přílohy: CD ROM; rozsah: 97 s.
Subject(s)
communicative education, interconnection of school subjects, interactive whiteboard, worksheet, framework education programme for elementary education, didactic games, komunikační výchova, mezipředmětové vztahy, interaktivní tabule, pracovní list, rámcový vzdělávací program, didaktické hry
Citation
ISSN
ISBN