Význam kultivace občanského života ve výchově

Title Alternative:The Consequence of civil Cultivation Life in Education
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The bachelor thesis examines meaning of education and its cultivation in course of formation of the society. The topic is handled as a philosophical problem which is seen also from the point of pedagogical and political studies. The aim of the first part of the thesis is a definition of the meaning of education, communication in education and the civil society. The second part deals with particular problems of Czech civil society and education of civics from the point of teaching practice. Thesis is based on a method of analysis and comparison of scientific texts.
Bakalářská práce zkoumá význam výchovy a její kultivaci při utváření občanské společnosti. Téma je uchopeno především jako filosofický problém, který je nahlížen i z pohledu pedagogické a politologické vědní disciplíny. Cílem první části práce je definovat význam výchovy, komunikace ve výchově a občanské společnosti. Druhá část práce se zabývá konkrétními problémy české občanské společnosti a výchovou k občanství z pohledu školní praxe. Práce je založena na metodě analýzy a srovnání odborných textů.
Description
katedra: KFL; rozsah: 69
Subject(s)
education, education in civics, communication, civil society, globalization, european integration, framework education programme, výchova, výchova k občanství, komunikace, občanská společnost, globalizace, evropská integrace, rámcový vzdělávací program
Citation
ISSN
ISBN