Place Lalla Yedouna, Fez, Maroko

Title Alternative:Place Lalla Yeddouna, Fez, Morocco
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The proposal solves the urban design Lalla Yeddouna Square and its adjacent neighborhood located in the well-preserved medieval city of Fez in Morocco. In accordance with the specifications of the international architectural competition, the proposal seeks to revive a given location, returning it to the importance of a significant urban node, and create a contemporary framework for craft and commercial activities that are traditionally associated with this place.
Návrh řeší urbanistickou podobu náměstí Lalla Yeddouna a jeho přilehlého okolí nacházejícího se v dochované středověké části města Fez v Maroku. V souladu se zadáním mezinárodní architektonické soutěže se návrh snaží znovuoživit zadanou lokalitu, navrátit ji význam důležitého městského uzlu a vytvořit soudobý rámec pro řemeslné a obchodní aktivity, které jsou tradičně s místem spojené.
Description
katedra: KAR; rozsah: 95 s. (78 650 znaků)
Subject(s)
urbanism, structuralism, medina, artisan production, ornament, revitalization, urban space, urbanismus, strukturalismus, medina, řemeslná výroba, ornament, revitalizace, městský prostor
Citation
ISSN
ISBN