Personální informační systémy a návrhy na jejich zlepšení

Title Alternative:Human Resources Information Systems and Suggestions for their Improvement
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diploma thesis dedicates to Human Relation Information Systems and proposals for their improvement. The area is dedicated to the history with the regard to the basic stages of development of Information Systems. Basic concepts are defined which are related to Information Systems in general, also to their division, structure, functionality and basic working relationships inside and outside. Furthermore, there is introduced necessary terminology. Following the allocation of Human Resources at various stages of development, both within the global scale as well in the context of Czech history. In the next chapter, the diploma thesis deals with Human Resources Information Systems, conditions for their implementation and application. There is analyzed product Easyport developed by company ATTEST, s.r.o. with a focus on HR module, then there is proposed improvement which corresponds to the target group of customers. The author tries to reach maximum of potential through consultation, own judgment and scholar literature, which the system provides a thanks to that it brings the maximum of benefit for users as well as for company ATTEST, s.r.o.
Diplomová práce se věnuje personálním informačním systémům a návrhům na jejich zlepšení. Prostor je věnován historii s ohledem na základní vývojové etapy informačních systémů. Jsou definovány základní pojmy týkající se informačních systémů obecně, jejich rozdělení, struktura, funkcionalita i základní vztahy fungující uvnitř i vně. Dále dochází k zavedení nezbytné terminologie. Následuje oblast personalistiky s rozdělením na jednotlivé vývojové etapy, jak v rámci celosvětového měřítka, tak i v kontextu českých dějin. V další kapitole se práce zabývá personálními informačními systémy, předpoklady pro jejich zavedení a aplikací. Se zaměřením na personální modul je analyzován produkt Easyport od společnosti ATTEST, s.r.o. a navrhovány zdokonalení korespondující s cílovou skupinou zákazníků. Autor se snaží pomocí konzultací, vlastní rozvahy a odborné literatury dosáhnout maximálního využití potenciálu, který systém poskytuje a přinést tím co nejvyšší přínos, jak pro uživatele, tak pro firmu ATTEST, s.r.o.
Description
katedra: KPE; přílohy: CD ROM; rozsah: 83 s. (117 661 znaků)
Subject(s)
information systems, information, security, human resources information systems, human relations, human relations management, attest, s.r.o, easyport, informační systémy, informace, bezpečnost, personální informační systémy, personalistika, personální řízení, attest, s.r.o, easyport
Citation
ISSN
ISBN