Vnitropodnikové účetnictví a jeho použití v praxi

Title Alternative:Cost Accounting and its application in practice
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This diploma thesis is focused on the system of the cost accounting and its application in a certain company. The aim of this thesis is to show the functioning of the cost accounting in the selected company and to provide feasible suggestions and recommendations relating to the problem of the responsibility of internal centres. The basic concepts used in the system of the cost accounting are described in the theoretical part. There is also characterized a system costing, budgeting and other subsystems relating to the accounting. Content of the practical part is a characterization of the selected company, an analysis of its cost accounting and the proposals to increase the responsibility of managers in individual internal centres.
Tato diplomová práce je zaměřena na systém vnitropodnikového účetnictví a jeho aplikaci v konkrétním podniku. Cílem této práce je poukázat na fungování vnitropodnikového účetnictví ve vybrané společnosti a poskytnout možné návrhy a doporučení týkající se problematiky odpovědnosti vnitropodnikových středisek. V teoretické části jsou popsány základní pojmy používané v systému vnitropodnikového účetnictví. Dále je zde charakterizován kalkulační systém, rozpočetnictví a další subsystémy týkající se daného účetnictví. Obsahem praktické části je charakteristika vybraného podniku, analýza jeho vnitropodnikového účetnictví a návrhy na zvýšení míry odpovědnosti vedoucích pracovníků jednotlivých vnitropodnikových středisek.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 78 s. (105 000 znaků)
Subject(s)
calculation, costs, responsibility accounting, budget, internal bank, transfer price, internal centre, cost accounting, job cost system, kalkulace, náklady, odpovědnostní účetnictví, rozpočet, vnitropodniková banka, vnitropodniková cena, vnitropodnikové středisko, vnitropodnikové účetnictví, výkonové účetnictví
Citation
ISSN
ISBN