Volnočasové aktivity pro dospívající jedince ze sociokulturně vyloučených lokalit

Title Alternative:Leisure Time Activities for Adolescents from Sociocultural Excluded Localities
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The thesis is divided into a theoretical and a practical part. In the theoretical part the work is focused on socially excluded localities, life in them and people who live this life. There is an emphasis placed on the link between social exclusion and the Roma ethnic group in the Czech Republic. Subsequently, attention is paid to help people from various organizations, socially and culturally disadvantaged conditions. Much of the attention is directed to children who grow up in such deprived conditions.Practical part is the focus being on children and their leisure time. Specifically, the program is given the G-24: Support Crime Prevention Project 2009 and 2010 Sports activities for youth at risk of social exclusion in Jablonec nad Nisou.
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V části teoretické je práce zaměřena na sociálně vyloučené lokality, život v nich a lidi, které onen život žijí. Je zde uveden důraz na spojitosti mezi sociální exkluzí a romským etnikem v rámci České republiky. Následně je poukázáno na pomoc nejrůznějších organizací lidem ze sociálně a kulturně znevýhodněných podmínek. Značná část pozornosti je směřována k dětem, které vyrůstají v takto znevýhodněných podmínkách.Praktická část bakalářské práce je pak zaměřena právě na děti a jejich využití volného času. Konkrétně je zde uveden program G-24: Podpora prevence kriminality 2009 a jeho projektu Sportovní aktivity 2010 pro mládež ohroženou sociálním vyloučením v Jablonci nad Nisou.
Description
katedra: KPP; přílohy: 1 CD,3 strany: Žádosti o poskytnutí dotace z Grantového fondu Libereckého kraje na rok 2010.; rozsah: 68 s. (119 744 znaků)
Subject(s)
social exclusion, socially excluded localities, assistance in the social exclusion of roma ethnicity, integration, assimilation, recreation, leisure education, youth and children, values, healthy lifestyle, the program g-24, support for crime prevention 2009, sports activities 2010, sociální vyloučení/sociální exkluze, sociálně vyloučené lokality, pomoc v sociálním vyloučení, romské etnikum, integrace, asimilace, volný čas, pedagogika volného času, mládež a děti, hodnoty, zdraví životní styl, program g-24, podpora prevence kriminality 2009, sportovní aktivity 2010
Citation
ISSN
ISBN