Způsoby trávení volného času dětí v prepubertě trvale žijících na venkově.

Title Alternative:The ways of spending free time activities of prepuberty children permanently living in the countryside.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na komparaci způsobu trávení volného času dětí v prepubertě trvale žijících na venkově. Poskytuje pohled jak děti tráví svůj volný čas, odhaluje možné rozdíly mezi chlapci a dívkami, které se vyskytují v individuálním pojímání volného času a jeho aktivit. Cílem bakalářské práce je ověření předpokladu - že počítač a televize zaujmou podstatnou část volného času dětí v prepubertě trvale žijících na venkově, před sportovní činností a jakéhokoliv pohybu. Práci tvoří část teoretická a praktická. Teoretická část pomocí zpracování a prezentace odborných zdrojů popisuje pojetí volného času, jeho historické souvislosti, zabývá se obdobím dospívání a životními podmínkami, které ovlivňují způsob trávení volného času. Praktická část zjišťuje pomocí dotazníků skutečný pohled na využití volného času chlapců a dívek. Volnočasové aktivity pubescentů, jsou překvapivé a výsledky ukazují, že pubescenti jsou spokojeni s trávením svého volného času a není žádná možnost je přesvědčovat o jejich přijatelných aktivitách. Výsledky volnočasových aktivit je nutné respektovat, neboť jakékoliv zasahování do jejich činnosti by mohla vyústit v opačný směr.
The bachelor thesis is aimed to ways comparation of spending leisure fime of prepuberty children permanently living in the coutryside. It is aimed to show how children šprnd thein leisure time and discloses possible differences aminy boys and girls, that occur in individua approach to free time and freetime activities. The objektive of bachelor thesis is premise verification that computer and television block in essential part of prepuberty children permanently living in the countryside in comparation with sports and other physical activities. The bachelor thesis is based on theoretical and practical resourse. The theoretical part analyse and presents specific approach to free time, its historical connection, concerns in prepuberty time and life conditions that influence wals of spending free time. The practical part analyses a real research (questionare) into spending free time of boys and girls. The wals of prepuberty children freetime activities are surprising and there is shown in results, that prepuberty children are satisfied with spending theis leisure time and there is no possibility to persuase them to try physical activities. There is necessary to respekt thein leisure activities, as the intervence in thein activities could cause contradictory tendency.
Description
katedra: KSS; přílohy: 1 CD; rozsah: 45
Subject(s)
volný čas, pubescenti, volnočasové aktivity, venkov, zájmové kroužky, free time, prepuberty children, freetime activities, coutryside, clubs and classes
Citation
ISSN
ISBN