Žáci a mobilní telefon

Title Alternative:Students and the mobile phone
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The graduation thesis is concerned with mobile telephone usage at school and in dailypupils life. This thesis is also dealing with various other themes : principles of phoning in asafe manner for children and adults; possibilities to help by telephone, by mobile telephonelike social phenomenon etc. The graduation thesis includes a project - The pupils and themobile - for pupils better acquainting with the mobile telephone usage. Theoretical textpart deals with current trends and problems entailing by the communication technology.Practical text part presents research work carrying out at primary and secondary school.The aim of enquiry was to find out pupils mobile telephone using purpose and usagewithin the classwork as well.
Diplomová práce se zabývá používáním mobilního telefonu ve škole a v bežném životežáka. Dále se diplomová práce venuje tématum, jako jsou zásady bezpecného telefonovánípro deti a dospívající, možnostmi pomoci telefonem, mobilním telefonem jako sociálnímfenoménem aj. Soucástí diplomové práce je projekt Žáci a mobil, který by žáky lépeseznámil s využitím mobilního telefonu. Teoretická cást pojednává o soucasných trendecha problémech, které tato komunikacní technologie prináší. Praktická cást prezentujevýsledky výzkumného šetrení, které bylo provedeno na základní a strední škole. Cílemšetrení bylo zjistit, k cemu žáci používají mobilní telefon a zda ho používají i behemvýuky.
Description
katedra: KPP;
Subject(s)
mobile telephone, project, communication technology, medial education, mobilní telefon, projekt, komunikacní technologie, mediální výchova
Citation
ISSN
ISBN