Návrh měření výkonnosti informačního systému v logistické firmě

Title Alternative:A concept of information system performance measurement in logistics company
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This work deals with process and information systems performance evaluation in a logistics company. The theoretical part of the work is aimed on process evaluation methods, management styles and IS/IT governance methodologies. Related to methodologies, there is a basic description of using metrics as a tool for measuring performance of IT in a company, its processes and preparing the Service Level Agreement. For using these tools, there is a need for brief description of process management basics and using of it with processes in the logistics company. Practical part of the work is aimed on using all theoretical information to pick up and analyse one process of Sales Department in a logistics company and on making a concept of metrics of this process and information systems influencing this process.
Tato diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení výkonnosti procesů a informačních systémů v organizaci zabývající se logistikou. Teoretická část práce se zaměřuje na jednotlivé modely hodnocení procesů v organizaci, styly řízení, které se při sledování výkonnosti organizace používají a metodologie pro řízení IS/IT v souladu s celkovou strategií organizace. S metodologiemi souvisí i základní pohled na problematiku metrik jako měřítek výkonnosti podnikové informatiky a použití těchto metrik při sestavování smlouvy o úrovni služeb. Dále je v práci popsán základní rámec procesního managementu, procesy v logistické firmě a jejich rozdělení. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní proces v podniku zabývajícím se logistikou, jsou zde definovány jednotlivé pohledy na tento proces a jsou zde navrženy některé metriky, které by mohly měřit výkonnost tohoto konkrétního procesu i informačních systémů, které na tento proces působí.
Description
katedra: KIN; rozsah: 81
Subject(s)
activities, balanced scorecard, cobit, efficiency, information systems, itil, logistics, measurements, metrics, process, process management, service level agreement, strategical management, balanced scorecard, cobit, činnosti, efektivnost, informační systémy, itil, logistika, metriky, procesní management, procesy, service level agreement, strategické řízení
Citation
ISSN
ISBN