Sada periferních modulů pro CoolRunnerII Starter Kit

Title Alternative:Set of Peripheral Modules for CoolRunnerII Starter Kit
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
V první části této bakalářské práce je vytvořen přehled A/D a D/A převodníků, který je řazen podle způsobu komunikace převodníku s okolím. Tento seznam obsahuje pouze některé převodníky, které zastupují celou skupinu s danou komunikací. V další části je popsáno sériové periferní rozhraní SPI. Toto rozhraní se používá pro komunikaci periferií s řídícími obvody. Hlavní část je věnována návrhu a realizací čtyř externích modulů pro CoolRunnerII Starter Kit. Jsou to moduly napěťového A/D převodníku a napěťového D/A převodníku, komunikující pomocí sériového periferního rozhraní SPI. Dále modul obsahující osm tlačítek ošetřených proti zákmitu. Poslední periferie obsahuje dvoumístný alfanumerický led displej, který je ovládán po osmibitové sběrnici. Pro tyto periferie je navržen a realizován také ovladač a jsou pro ně navrženy desky plošných spojů.
In the first part of the bachelor work is created a summary of A/D and D/A converters, ordered by means of communication of the converter with other devices. This list contains only some converters, each one is representing a group with different mean of cummunication. In the next part is being described serial peripheral interface SPI. This interface is used for communication of peripherals with control circuits. Main part is focused on design and realisation of 4 external modules for CoolRunner II Starter Kit. Those modules are A/D and D/A converters, communicating using serial peripheral interface SPI. Next module contains 8 buttons with debounce filter. Last peripheral contains two digit alphanumeric LED display controled with 8-bit bus. For each of those peripherals is designed and created a driver and a PCB.
Description
katedra: ITE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 33 s.
Subject(s)
a/d converter, d/a converter, serial peripheral interface, module contains buttons, display, a/d převodník, d/a převodník, sériové periferní rozhraní, modul tlačítek, displej
Citation
ISSN
ISBN