Časomíra pro závěrečné zkoušky

Title Alternative:Clock for final exams
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit časomíru, která by svým vzhledem, funkcemi a ovládáním byla použitelná u státních závěrečných zkoušek. V textu práce jsou stručně popsány možné metody řízení sedmisegmentového LED displeje, jenž časomíra využívá k zobrazování času. Dále jsou zde popsány: tvorba přesného časového intervalu, schémata, požadavky na časomíru, program pro mikrokontrolér Atmega32 a základní charakteristika tohoto mikrokontroléru, který tvoří logický základ časomíry. Jelikož má být časomíra využívána hlavně u státních závěrečných zkoušek je kladen velký důraz na vzhled krabičky časomíry, a proto obsahuje tato práce také popis výroby plechové krabičky pro tuto aplikaci. Časomíra je ovládána pomocí speciálně upravené fóliové klávesnice. Napájení časomíry je řešeno pomocí dvanáctivoltového spínaného zdroje.
The aim of this bachelor´s thesis is to produce a clock whose design, functions and method of control would make it suitable for use at the final graduation exams. This essay briefly discusses possible methods of operating the seven-segment LED display used by the clock to show time. The text further includes: description of creating an accurate time interval, diagrams, requirements posed on the clock, a programme for the Atmega32 microcontroller which serves as the logical core of the clock and also a basic description of it. As the clock is expected to be used mainly at the final graduation exams, the design of the clock box is of big importance. Therefore this text also describes the production of a sheet-metal box for this application. The clock is controlled by an adapted foil keypad and is powered by a 12V switching power supply.
Description
katedra: ITE; přílohy: CD; rozsah: 49s. , 16 s. příloh
Subject(s)
časomíra, atmega32, závěrečné zkoušky, sedmisegmentový led displej, clock, atmega32, final exams, seven-segment led display
Citation
ISSN
ISBN