Interaktivní mapa hvězdné oblohy jako dynamické webové stránky

Title Alternative:Interactive Star Map using dynamic web pages
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářské práce se zabývá zejména úvodem do programování 3D grafiky, aplikované na příkladu nebeské mechaniky. Nejdříve je zde popsán princip zdánlivého pohybu těles po obloze a dále se text zaměřuje na základní užití matic v geometrických transformacích a jejich princip implementace v softwarové 3D aplikaci. Na konci dokumentu jsou i ukázky výstupu finální aplikace.
Bachelor work primarily deals with basics of 3D programming, applied to an example of a celestial mechanics problem. At first, there is described a principle of a apparent daily motion of stars around the Earth. Next the text focuses on using of matrixes in geometric transformation and a principle of a implementation in a software 3D aplication. There are several previews of a final aplication output at the end of the document.
Description
katedra: NTI;
Subject(s)
celestial mechanics, matrix, vector, star time, 3d programming, php, gd, planet, star, spherical coordinates, system, apparent daily motion, sky chart, nebeská mechanika, matice, vektor, hvězdný čas, 3d programovaní, php, gd, planeta, hvězda, sférické souřadnice, systém, zdánlivý pohyb po obloze, mapa oblohy
Citation
ISSN
ISBN