Volný čas středoškolské mládeže

Abstract
Tématem bakalářské práce je využití a trávení volného času středoškolské mládeže. První část práce pojednává o volném čase, jeho pojetí a vývoji, a výzkumu volnočasových aktivit. Druhý celek se zabývá věkem a charakteristikou středoškolské mládeže a zaměřuje se na vývojová specifika a vztahy v období dospívání. Třetí část je věnována volnočasovým aktivitám a jejich základnímu rozdělení, čtvrtá zahrnuje přehled institucí a organizací pro volný čas. Praktická část je zaměřena na průzkum volnočasových center a aktivit v Liberci a výzkum volného času středoškolské mládeže. Průzkum byl proveden formou dotazníkového šetření v různých typech libereckých škol.
The topic of this thesis is how free time is used and spent by secondary school youth. The first part of the thesis concerns free time, its concept and development and, finally, a research about leisure activities. The second part looks into the age and characterizes the secondary school youth. This part is also focused on developmental particularities and relationships during maturing. The third part is dedicated to leisure activities and its basic division. The fourth part includes a summary of institutions and organizations for free time. Finally, the practical part concentrates on a research about leisure time centres and activities accessible in Liberec and, principally, it focuses on a questionnaire survey about secondary school youth and free time. As mentioned, this survey was accomplished by distributing questionnaires in different types of secondary schools in Liberec.
Description
Subject(s)
Adolescence, pubescence, středoškolská mládež, volnočasové aktivity, volný čas, Adolescence, pubescence, secondary school youth, leisure activities, leisure time
Citation
ISSN
ISBN