Návrh ekologické školní zahrady - projekt pro 1. stupeň ZŠ

Abstract
Diplomová práce se zabývá základními obecnými principy a náměty pro realizaci ekologických školních zahrad. Tyto principy jsou aplikovány na konkrétní školní zahradu a je zpracován návrh celkového řešení koncepce začlenění zahrady do výuky. Několik dílčích částí je realizováno a vyhodnoceno. Práce má za cíl důkladně popsat přírodní podmínky na základní škole Hora Svaté Kateřiny a naplánovat její využitelnost pro výuku dětí prvního stupně ZŠ.
This diploma thesis deals with basic general principles and ideas for realization of ecological school gardens. These principles are applied to a particular school garden and a proposal for an overall solution to the concept of incorporating the garden into the classroom is elaborated. Several sub-sections are implemented and evaluated. The aim of the work is to thoroughly describe the natural conditions at Hora Svatá Kateřina Elementary School and to plan its applicability for the teaching of primary school children.
Description
Subject(s)
Školní zahrada, přírodní zahrada, přírodní učebna, environmentální výchova, příroda, odcizování člověka přírodě, vyučování, School garden, natural garden, natural classroom, environmental education, nature, alienation of nature, teaching
Citation
ISSN
ISBN