Analýza řízení otáček elektrických pohonů firmy Siemens ovládaných pomocí průmyslové komunikační sběrnice PROFIBUS.

Title Alternative:Analysis of Siemens electric drives turn control operated by industrial communication bus the PROFIBUS
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou řízení otáček elektrických pohonů firmy Siemens pomocí průmyslové sběrnice PROFIBUS. Cílem práce je provést časovou analýzu generování otáček PLC automatem v závislosti na komunikačních parametrech a počtu řízených motorů. Touto analýzou získám vztah mezi parametry sběrnice, počtem motorů a kvality řízení, kterým bude možné určit za jakých podmínek a jak je tento způsob řízení vhodný pro řešení aplikací řízení více pohonů. Pro ovládací automat PLC byl pro potřeby měření vytvořen řídicí program do PC s použitím technologie OPC která umožňuje vzdálený přístup pomocí internetu a podpůrné knihovní funkce pro PLC automat k univerzálnímu použití, pro vzdálené řízení pohonů pomocí PLC a následné zpětné zobrazení naměřených hodnot tak aby bylo možné měřit bez fyzické přítomnosti u zařízení.
Analysis of Siemens electric drives turn control operated by the PROFIBUS protocol in view of various demands of configuration. Simulation obtained results by computer model. Software support for remote measurement by OPC technology created function for computer and PLC. The aim of diploma work is to make time analysis of generating turns by PLC in view of various demands communication parameter and number of regulated motors. Create relation between parameters of communications, number of motors and quality precision of regulation to define how much regulation is convenient to solve any problem. Create main program for PC to control PLC with OPC technology, that make possible remote access via internet and create library functions for PLC to remote control electric motors by PLC and reverse show measured values without requested physical presence at the device.
Description
katedra: KEL; rozsah: 79 s.
Subject(s)
Citation
ISSN
ISBN