Marketingová studie

Title Alternative:Marketing Study
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Téma diplomové práce je Marketingová studie, která je vypracována ve společnosti Ještědská sportovní spol. s r. o. se zaměřením na Plavecký bazén. Tato společnost se v posledních dvou letech potýká s nedostatkem návštěvníků. Cílem práce je analyzovat současnou marketingovou situaci této společnosti a navrhnout některá opatření k přilákání ztracených návštěvníků. Úvodní kapitola pojednává o této společnosti. Ve druhé kapitole je vypracována situační analýza. Další částí diplomové práce je SWOT analýza vycházející ze situační analýzy. Následný marketingový mix se zaměřuje nejen na klasická 4 P (produkt, cena, komunikace, distribuce), ale také na další 3 P (lidé, procesy, materiálové prostředí), která jsou typická pro průmysl služeb. Marketingový výzkum a zhodnocení jeho výsledků tvoří pátou kapitolu. Záměrem je objevit přání a potřeby zákazníků. Závěrem jsou shrnuty návrhy a doporučení, které by mohly pomoci získat nové zákazníky a zvýšit jejich spokojenost.
The theme of my diploma thesis is Marketing study of the company Ještědská sportovní spol. s r. o. with a view to a swimming-pool area. This company has met a problem with a lack of customers within two last years. The aim of this work is to analyse and to evaluate the current marketing activities of this company and to propose changes and additional activities to attract the lost customers. The opening chapter gives information about the company. The situation analysis is worked out in the second part. Next part is the SWOT analysis which results from the situation analysis. The marketing mix is the following part that focuses not only on the classical 4 P´s (Product, Price, Promotion, Place) but also on additional 3 P´s (People, Process, Physical Evidence) which are typical for service industry. The fifth part deals with a customer marketing research and with evaluation of its results. The purpose is to discover wishes and needs of the customers. The final part summarizes proposals and recommendations that could help to obtain new customers and to increase their satisfaction.
Description
katedra: KMG; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 81 s., 17 s. obr. příloh
Subject(s)
situační analýza, swot analýza, marketingový mix, výzkum trhu, situation analysis, swot analysis, marketing mix, marketing research
Citation
ISSN
ISBN