Realizace distribuce Linux pro řídící systém PXA s real-time podporou Xenomai

Title Alternative:Realization of Linux distribution for system PXA supporting real-time Xenomai
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o využití Linuxové distribuce pro embedded systémy. Zabývá se hlavně modulem Xboard PXA255 od společnosti Kontron. Účelem práce je zprovoznit a otestovat tento modul. Teoretická část obsahuje poznatky o zařízení, jeho vlastnostech a možnostech využití. Pokračuje výběrem vhodné Linuxové distribuce, kterou by bylo možné pro modul použít. Konec teoretické části pojednává o real-time systémech. Praktická část práce se zabývá zavedením operačního systému na modul. Ukazuje postupy nastavení a propojení systémů. Následuje instalace zvoleného systému, její zavedení na modul a otestování aplikací. Závěrem celé práce je ukázka možností vytvoření vlastního OS pro embedded systémy.
This bachelor work is about using a Linux distribution for embedded systems. Especially it occupyes with module Xboard PXA255 made by company Kontron. Purposes of this work are to get to work and to test this module. Teoretical part of the work contains informations about the device and atributes and possibilites of it's features. Next there is choosing of suitable Linux distribution, which could be used for the Kontron module. Last part occupyes with informations about real-time systems. Practical part occupyes with installation OS to the module. This part showes procedures of configuration and connecting the system. Next there is installation choosen system, its installation to module and testing applications. In closing part there is example of possibiletes of creating own embedded OS for embedded system.
Description
katedra: MTI; přílohy: CD-ROM; rozsah: 67 s. , 2 s. příloh
Subject(s)
embedded, instalace, kontron, linuxová distribuce, real-time, xboard, embedded, installation, kontron, linux distribution, real-time, xboard
Citation
ISSN
ISBN