Názory učitelů na vyučování gymnastiky ve vyučovacím procesu tělesné výchovy

Title Alternative:Teacher's opinion on using gymnastics in educational process.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Main objective of this bachelor?s essay is to find out PT teacher?s opinion in Rakovník and Liberec on including Gymnastics in the educational process on basic school and whether they use available equipment. Data were gained through questionnaires. In these I was investigating the opinions of respondents by 27 clear, short and understandable questions. Questionnaire contained of questions open, half-closed, closed, dichotomy, closed polytomic and enlisting. The results showed that 100% of respondents classified gymnastics into their teaching process. Physical Education takes place increasingly in their own premises gym, which is materially well-equipped with tools and equipment for teaching gymnastics. Weak point remains the use of unconventional tools, equipment and didactic techniques in teaching.
Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit, jaký názor mají učitele tělesné výchovy v Rakovníku a v Liberci na zařazení gymnastiky do vyučovacího procesu tělesné výchovy na 1. stupni základních škol a jaké je její technické zabezpečení. Data potřebná pro výzkum byla získána pomocí anketního šetření. V anketním šetření jsem zjišťovala názory respondentů za pomoci 27 jasně, srozumitelně a stručně formulovaných otázek. Anketa obsahovala otázky otevřené, polouzavřené ,uzavřené dichotomické, uzavřené polytomické a výčtové. Z výsledků vyplývá, že 100% oslovených učitelů zařazuje gymnastiku do vyučovacího procesu tělesné výchovy. Tělesná výchova škol probíhá ve větší míře v prostorách vlastní tělocvičny, která je materiálně velmi dobře vybavena nářadím a náčiním k výuce gymnastiky. Slabým místem zůstává využívání netradičního nářadí, náčiní a didaktické techniky během výuky.
Description
katedra: KTV; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 60 s.
Subject(s)
gymnastics, pt (=physical training), general and scholastic educational programs, equipment, gymnastika, tělesná výchova, rámcové a školní vzdělávací programy, vybavení
Citation
ISSN
ISBN