Vliv sociálního postavení rodiny na školní úspěšnost

Title Alternative:The influence of the social station of the family - School fruitfulness
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The bachelor work ?The Influence of social status on academic achievements. deals with a connection of social status of a student.s family on his or her academic achievements. The theoretical part handles family, its structure and changes it undergoes at the present time. It brings on the main kinds of social disadvantages that children can encounter. It treats the relation and forms of cooperation between school and family, possibilities how to motivate children, school successes and non-successes. The empirical part is devoted to a research on elementary schools and high schools by the form of a questionnaire for pedagogues, its analysis and evaluation.
Bakalářská práce ?Vliv sociálního postavení rodiny na školní úspěšnost? pojednává o spojitosti sociálního prostředí rodiny se školní úspěšností ţáka/studenta. Teoretická část se věnuje rodině, její struktuře a změnám k nímţ v současné době v rodině dochází. Jsou v ní uvedeny hlavní druhy sociálního znevýhodnění, s nimiţ se mohou setkat děti. Zabývá se vztahem a formami spolupráce školy a rodiny a moţnostmi motivace dětí, školní úspěšností a neúspěšností. Praktická část je věnována výzkumu na základních a středních školách formou dotazníkového šetření pro pedagogy, následným rozborem a jeho vyhodnocením.
Description
katedra: KPP;
Subject(s)
family, parent and a child, upbringing, education, school, school successfulness, motivation, social disadvantage, rodina, rodič a dítě, výchova, vzdělávání, škola, školní úspěšnost a neúspěšnost, motivace, sociální znevýhodnění
Citation
ISSN
ISBN