TC 700 jako server pro obsluhu modelové železnice

Title Alternative:TC700 as server for model railroad
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je naprogramovat algoritmus, který bude nahrán do PLC(programovatelný logický automat), jehož činností bude zpracování dat od podří- zených PLC, které obsahují rozhraní pro uživatele. Program přijímá požadavky uživa- telů na změny stavů lokomotiv či prvků na kolejišti ( výhybky, semafory, ...), dle zada- ných podmínek je převede do formy paketu, který je poslán po sériové lince RS-485 systému LENZ, jež ovládá soubor prvků na kolejišti, ten pak požadavek přijme a pokusí se ho provést. Je-li fyzická změna provedena, je vygenerována zpráva o úspěšné změně, ta je opět poslána přes RS-485 do hlavního PLC, ten ji zpracuje a rozešle podřízeným PLC.
The aim of the bachelor thesis is to pre-set algorithm, which will be upload into the PLC(programmable logic controllers), its operation will be data processing from slaved PLCs, that contains user interface. Program receives from users change require-ments on model railway( locomotions, junctions, signals, ...), accordance with desired conditions it transformed them to the data packet, which is send by serial link RS-485 into the Systém LENZ. This system controls the model railway, receiving the data pa-ckets, trying to accomplish them, if succeed, it generate another data packet, which represents successful change on the model railway, it sents it back to the PLC using RS-485, the PLC execute it and resent to the slaved PLC with user interfaces.
Description
katedra: KŘT; přílohy: CD ROM; rozsah: 58 stran,13stran příloh
Subject(s)
plc(programmable logic controllers), serial link rs-485, lenz, mosaic, plc(programovatelný logická automat), sériová linka rs-485, lenz, mosaic
Citation
ISSN
ISBN