Expediční kompletace distribuovaného rozpoznávacího systému

Title Alternative:Expeditionary completion of distributed recognition system
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This work deals with expeditionary completion of distributed speech recognition system. One of the objectives of the work was to create a complex client system with a simple and convenient installation procedure on client computer. Another aim was to focus on the distributed system. It was necessary to create an application, which loads services of the recognition system into any computer?s operation system. It was also necessary to propose how to install the recognizer settings. Another objective was to design a web environment, which will be provided necessary components of the speech recognition. The last goal of the work was to perform series of installations and short experimental test on various computers and operation systems. For purposes high-quality speech recognition it was use complete recognition system, which for application enabled use Institute of Information technology and electronics, Technical university of Liberec. The recognition system is used to recognize isolated words or short phrase.The work is divided thematically into two parts. The covers a theoretical survey of the problem of voice system, information on the modules used for composition of the dialog system and information about speech recognition by various devices (client, server, slave) in the distributed system.The second part is focused on the design and implementation of the completion of a distributed speech recognition system. Developed applications have been tested in a series of tests on various configurations of computers, where the functionality and usage on different operating systems was verified.
Tato práce se zabývá expediční kompletací distribuovaného hlasového rozpoznávacího systému. Jedním z cílů této práce bylo vytvoření komplexního klientského zařízení. Následně vytvoření jednoduchého a pohodlného způsobu instalace klienta na počítač. Dalším cílem bylo zaměření se na distribuovaný systém. Bylo potřeba vytvořit aplikaci, která zavede služby rozpoznávacího systému do operačního systému libovolného počítače, které umožní zpracování řeči. Dále bylo nutno navrhnout způsob instalace nastavení rozpoznávače. Dalším cílem bylo navrhnout a naprogramovat webové prostředí, kde budou poskytnuty potřebné části pro rozpoznávání řeči. Posledním cílem bylo provést sérii instalací a krátkých zkušebních testů na různých počítačích a různých operačních systémech. Pro účely kvalitního rozpoznávání řeči byl použit distribuovaný rozpoznávací systém, který pro aplikaci umožnil využít Ústav Informačních technologií a elektroniky, Technické univerzity v Liberci. Rozpoznávací systém je využit k rozpoznávání izolovaných slov či krátkých frází. Práce je rozdělena tematicky do dvou částí. V první je uveden teoretický přehled problematiky hlasových systémů, informace o modulech sloužící ke složení dialogového systému a informace o zpracování řeči v jednotlivých zařízeních (klientské, serverové a slavové) při rozpoznávání řeči pomocí distribuovaného systému. Druhá část je zaměřena na vlastní návrh a realizaci kompletace distribuovaného hlasového rozpoznávacího systému. Vytvořené aplikace byly otestovány řadou testů na různých konfiguracích počítačů, kde byla ověřena funkčnost a také možnost využití na jednotlivých operačních systémech.
Description
katedra: ITE; přílohy: 1 DVD-ROM; rozsah: 66 str.
Subject(s)
distributed speech recognition system, client and server part of distributed system, speech recognition, recognize isolated words and short phrases, dialog system, distribuovaný hlasový rozpoznávací systém, klientská a serverová část distribuovaného systému, rozpoznávání řeči, rozpoznávání izolovaných slov a krátkých frází, dialogový systém
Citation
ISSN
ISBN