Větrací a vytápěcí vzduchotechnická jednotka Atrea RB

Title Alternative:Heating and ventilating air condition unit Atrea RB
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou vytápění a větrání pasivních domů s využitím jednotky Atrea Duplex RB. První část práce seznamuje čtenáře s konceptem pasivního domu v kontrastu se současnou zástavbou. Další část se zaměřuje na samotnou větrací a vytápěcí jednotku Atrea Duplex RB a její využití v pasivních domech. Obě části se zabývají především problematikou snížení energetických ztrát a zvýšení komfortu bydlení. Zbylá část textu je věnována praktickému výstupu, kterým je aplikace implementující virtuální model jednotky včetně systému, k němuž je připojena. Aplikace může pracovat v několika módech od prosté vizualizace fyzikálního modelu až po jeho kompletní nahrazení pomocí matematického modelu. Stejně jako jednotka Atrea Duplex RB by i aplikace měla nalézt uplatnění při výuce na Technické univerzitě v Liberci v laboratoři TK3. Pro vývoj uvedené aplikace bylo použito prostředí Borland Developer Studio s jazykem Object Pascal. Pro grafickou část byl použit balík komponent UnDelphiX zapouzdřující práci s DirectX. Veškeré programy vytvořené v rámci této práce a pedagogická dokumentace k modelu jsou obsaženy na přiloženém CD-ROM.
The diploma thesis deals with problems of heating and ventilation of passive houses with usage of Atrea Duplex RB unit. The first part introduces the reader into the concept of a passive house in contrast with classical construction houses. The following part focuses on the heating and ventilation unit Atrea Duplex RB and its usage in passive houses. Both parts concentrate mainly on energy consumption reduction and living comfort. The rest of the text is dedicated to a practical output which is an application implementing a virtual unit model including the connected system. The application can work in various modes from simple visualization of the physical model to its complete substitution by a mathematical model. Similarly to Atrea Duplex RB unit, this application should also find its use in education process at the Technical University of Liberec especially in the laboratory TK3. The environment Borland Developer Studio with Object Pascal programming language was used for the development of this application. For the graphical part it was used the packet component UnDelphiX enabling the work with DirectX. All the programs created in connection with this work and pedagogic documentation to the model are recorded in enclosed CD - ROM.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1 CD-ROM; rozsah: 46 s.
Subject(s)
atrea duplex rb, passive house, recuperation, epsnet, undelphix, atrea duplex rb, pasivní dům, rekuperace, epsnet, undelphix
Citation
ISSN
ISBN