AJAX na mobilních zařízeních

Title Alternative:AJAX on mobile devices
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou nového přístupu k webovým aplikacím, a tím je používání technologie AJAX k tvorbě vysoce interaktivních webových aplikací. Zvláště se zabývá využitím této mladé technologie na mobilních zařízeních.Úvodní část seznamuje se základy AJAXu a přináší přehled výhod, nevýhod a možností využití AJAXu v standardních webových prohlížečích. Dále se práce věnuje vývoji mobilního webu a jeho současným možnostem. Je zde zpracován přehled moderních mobilních prohlížečů a představeny alternativy pro testování mobilních webových aplikací. Třetí kapitola se zaměřuje na současné možnosti využití AJAXu při tvorbě webových aplikací pro mobilní zařízení. V poslední části práce je vytvořena mobilní webová aplikace, která využívá technologie AJAX. Tato aplikace je vytvořena pomocí běžně užívaných webových standardů a byla testována v dostupných mobilních prohlížečích, jako Opera Mobile, prohlížeč Nokia S60, mobilní Internet Explorer a Minimo.
This Diploma Thesis deals with the problems of a new approach to web applications and that is the use of the AJAX technology to creating highly interactive web applications. It actually deals with the usage of this new technology for mobile devices.The introductory part introduces the basics of Ajax and bears briefing of the advantages and disadvantages as well as the use and application of AJAX on standard web browsers. Furthermore, the thesis deals with the progress of mobile web and its contemporary capabilities. Here it´s processed an overview of modern mobile browsers, as well as introduction to alternative testing methods of mobile web applications. The third chapter focuses on current capabilites of the use of AJAX to creating web applications for mobile devices.In the last part of the thesis, there is created web application, which applies the AJAX technology. This application is created with the help of commonly used web standards and was tested in accessible mobile browsers, like Opera Mobile, Nokia S60 browser, mobile Internet Explorer and Minimo.
Description
katedra: KAI; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 60 s.
Subject(s)
ajax, xmlhttprequest, mobilní zařízení, webové aplikace, mobilní prohlížeč, ajax, xmlhttprequest, mobile devices, web applications, mobile browser
Citation
ISSN
ISBN