Řídící a vizualizační aplikace elektrického servopohonu Siemens Masterdrives Vector Control

Title Alternative:Application for control and visualization of electric servodrive Siemens Masterdrives Vector Control
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem práce je vytvořit autonomní celek složený z vizualizační a řídící části v systému Control Web. Tyto části tvoří závisle na sobě uživatelské prostředí, kterým je možné příslušný pohon ovládat přes OPC server. Komunikace je nastavena pomocí průmyslové sběrnice Profibus. Elektrický stroj s rotačním pohybem je ovládán frekvenčním měničem Siemens Masterdrivers Vector Control. Pomocí vizualizace lze dosáhnout ovládání způsobem řízení skalárním, vektorovým, který se dále dělí na možnosti se snímačem otáček a bez snímače otáček a poslední momentový se snímačem otáček. Je známá okamžitá fyzikální veličina elektrického stroje, kterou nám daný pohon umožňuje sledovat v reálném čase, nebo je možné řídící veličiny uživatelsky nastavovat. V neposlední řadě je k dispozici soubor chyb a výstrah, díky němuž jsme schopni provést daný zásah a máme k dispozici grafické výstupy hodnot.
The direction of work is to create autonomous collectivity composed from visualisation and control part at system Control Web. These parts forging on dependent themselves user setting, by which is available to control the appropriate drive throughout OPC server. The communication is set by industrial bus named Profibus. The electric engine with rotating movement is controlled by frequency converter Siemens Masterdrivers Vector Control. By means of visualisation is possible to control in a way operating of scalar, vector, which is separated on with sensor of speed and without of speed reader and torque operating with speed reader. Current physical quantity is well-known of electric engine, which the drive makes it possible to scan in real time to all of us, or it`s possible to control quantity by user setting. Last but not last is available file of errors and alarms, with his help we are able to accomplish an existent action and we have graphical way out of values.
Description
katedra: KEL; přílohy: 1 CD; rozsah: 71 stran, 6 stran příloh
Subject(s)
induction motor, frequency converter, control web, scalar control, vector control, opc technology, asynchronní motor, frekvenční měnič, control web, skalární řízení, vektorové řízení, opc technologie
Citation
ISSN
ISBN