Rozšiřující Python skript pro Blender

Title Alternative:Extension Python script for Blender
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem bakalářské práce je podrobněji se seznámit s profesionálním 3D modelovacím a animačním programem Blender a jeho Python API. Na základě získaných informací, vytvořit rozšiřující skript pro vytváření krajiny v jazyce Python s několika funkcemi a GUI prostředím pro Blender. V první části bakalářské práce se seznámíme s fraktální geometrií a několika základními pojmy. Dále je zde rozebrán L-systém, pomocí kterého můžeme vytvářet fraktály podobné vegetaci. Také se zmiňuji o želví grafice. Ve druhé části je charakterizován programovací jazyk Python. Ve třetí části je stručně popsáno prostředí Blender. Poslední část je zaměřena prakticky. Jsou zde uvedeny některé funkce skriptu a také návrh grafického prostředí. Nakonec jsem zde uvedl program, kterým byla vygenerována vegetace. Ta se následně použila v našem programu.
The aim of this project is to gain understanding about professional 3D modeling and animation program Blender and its Python API in more details. On basic of gained information to create extended script for modeling of landscape in Python language with several functions and graphical user interfaces for Blender. First part of this bachelor work introduces to the fractal geometry and provides several basic ideas. Moreover, L-system is also described in this part. Using of this system give the opportunity to create fractal similar to vegetation. There are also few sentences about turtle graphic. Second part characterizes programming language Python. Third part briefly describes setting of Blender. The last part of this work is focused on practical usage of above mentioned techniques. This chapter shows description of several functions of the script and also design of the graphic interface. Finally, the work provides the program that is able to create vegetation, which is used in main program of this project.
Description
katedra: KAI; přílohy: CD; rozsah: 47 s, 2 s. obr. příloh
Subject(s)
blender, python api, rozšiřující skript, stromy, fraktální geometrie, blender, python api, extension script, trees, fractal geometry
Citation
ISSN
ISBN