Akcie - investiční příležitost

Title Alternative:Stocks - investment opportunity
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce na téma "Akcie - investiční příležitost" je věnována problematice akcií a obchodování s nimi. První část závěrečné práce se stručně zabývá cennými papíry. Informuje o rozdělení cenných papírů, nejpodstatnějších skutečnostech a legislativních úpravách v České republice. Druhá kapitola diplomové práce zahrnuje informace o akciové společnosti, dále je následována tématem akcií. Další kapitoly diplomové práce se věnují analýze akcií, obchodování s akciemi, kapitálovému trhu a burzám. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na obchodování s akciemi v praxi. Analyzuje akcie společnosti ČEZ,a.s.v České republice. Na závěr jsou v diplomové práci srovnány největší burzy v Evropě s největší burzou v USA, dle vybraných charakteristik.
Diploma thesis focuses on topic "Stock - investment opportunity". It is given to the issue of stocks and trading. The first part of the final work briefly deals with securities. Informs about dividing of securities, the most significant facts and legislative actions in the Czech Republic. The second thesis chapter includes information about the stock company, it is followed by the theme of the stocks. Other chapters are about analysis of stocks, stock trading, capital markets and stock exchanges. The practical part of the thesis focuses on stock trading in practice. Analyzes the stocks of stock company ČEZ in the Czech Republic At the end of the thesis are compared the largest stock exchanges in Europe with the largest stock exchange in U.S., according to selected characteristics.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 87 s., 3 s. příloh
Subject(s)
cenné papíry, akciová společnost, akcie, kapitálový trh, burza, vnitřní hodnota akcie, trend, prodat/koupit, securities, stock company, stocks, capital market, stock exchange, intrinsic value of stocks, trend, sell/buy
Citation
ISSN
ISBN