Odpisy a jejich využití v CCS České společnosti pro platební karty s.r.o.

Title Alternative:Depreciation and Its Applications in CCS Czech Company for Debit Cards Ltd
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
In my graduation theses I dealt with the topic of depreceation and I concentrated upon firms. At first I characterised the business assets, which are available to the firm, I diveded them into long-term tangible assets, long-term intangible assets, long-term financial assets and circulating assets. Circulating assets are not being depreciated, therefore they constitute only a minor part of my thesis. In the next part I dealt with depreciation, with its nature, with the economic significance of differentiating tax and book depreciation. I gave examples of individual methods of assets depreciation to show the right approach when calculating depreciation. I also referred to long-term assets, which cannot be depreciated. In the practical part I concentrate upon the use of depreciation in practice by stating examples of tax and book depreciation in the copany CCS, which issues payment cards.
V mé diplomové práci jsem se zabývala tématem odpisů se zaměřením na podnikatelské subjekty. Nejprve jsem charakterizovala majetek podniku, kterým může firma disponovat, jeho třídění na dlouhodobý hmotný, dlouhodobý nehmotný, dlouhodobý finanční majetek a oběžný majetek. Oběžný majetek se neodpisuje, proto jsem se na něj v práci zaměřila pouze okrajově. V další části se zabývám odpisy, jejich podstatou, ekonomickým významem v odlišení na odpisy účetní a odpisy daňové. Popisuji jednotlivé metody odpisování majetku na příkladech s cílem ukázat správný postup při výpočtu odpisů. Poukazuji na dlouhodobý majetek, který je z odpisování vyloučen. V praktické části přibližuji využití odpisů v praxi, a to uvedením příkladů daňového i účetního odpisování ve společnosti CCS, vydávající platební karty.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 66 s., 7 s. tabulk. příloh.
Subject(s)
tax depreciation, degressive depreciation, long-term property, long-term financial property, long-term tangible property, long-term intangible property, time depreciation, coefficient, straight line depreciation, depreciatin method, short-term assets, assessment, depreciation, depreciation rate, depreciation allowances, debit card, progressive depreciation, technical assessment, book depreciation, market entry price, depreciated price, daňové odpis, degresivní (zrychlený) odpis, dlouhodobý majetek, dlouhodobý finanční majetek, dlouhodobý hmotný majetek, dlouhodobý nehmotný majetek, doba odpisování, koeficient, lineární (rovnoměrný) odpis, metoda odpisování, oběžný majetek, ocenění, odpis, odpisová sazba, oprávky, platební karta, progresivní (zpomalený) odpis, technické zhodnocení, účetní odpis, vstupní cena, zůstatková cena
Citation
ISSN
ISBN