Absorpce podpory z OPPP - Reality ve vybrané hospodářsky slabé oblasti

Title Alternative:Absorption capacity from OP Industry and Enterprise - Reality in economically depressed area
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá absorpcí podpory z OPPP - Reality v hospodářsky slabé oblasti. Cílem této práce je zjistit zda byly prostředky z OPPP efektivně využity a zda měly přínos pro hospodářsky slabou oblast. Nejprve je vysvětlena podstata OPPP a jeho programu Reality. V praktické části je představena společnost Beneš a Lát, slévárna a strojírna a.s. a obec Slaná. Po seznámení s minulou a současnou situací je pro vyhodnocení přínosů projektu využita metoda cost benefit analýzy. Byly zpracovány různé varianty pohledu vlivu projektu na rozvoj obce. Pro každou z možností byla vypracována nulová varianta. Nulová varianta je základním přístupem analýzy projektu, který si klade za cíl porovnat situaci, kdy k realizaci projektu dojde, či nedojde. Výsledky dosažené zpracováním této práce jsou shrnuty a uvedeny v závěru. Lze konstatovat, že celkové přínosy hodnoceného projektu revitalizace brownfields v sociální oblasti odpovídají vynaloženým nákladům.
This diploma work deals with the absorption capacity from OP Industry and Enterprise - Reality in economically depressed area. The aim of this work is appoint a benefit of OP Industry and Enterprise in economically depressed area. There are explained the basic terms of the OP Industry and Enterprise and program Reality. In the practical part is introduced the organization Beneš a Lát, slévárna a strojírna a.s and municipality Slaná. After acquainting with the past and present situation the work dedicates itself to the Cost - benefits analysis. For a project could be considered the do nothing alternative. The do nothing alternative is the basic approach of the project analysis that aims at least to compare the situations with and without project. The conclusion of this work summarizes the data reached by analysis. Can we say that the overall welfare gains arising from the project are worth its cost.
Description
katedra: KPE; rozsah: 77
Subject(s)
cost-benefit analysis, brownfields, hospodářsky slabé oblasti, operační program průmysl a podnikání, projektové řízení, cost-benefit analysis, brownfields, economically depressed area, operational programme industry and enterprise, project management
Citation
ISSN
ISBN