Nezaměstnanost v okrese Mladá Boleslav se zaměřením na problémovou skupinu

Title Alternative:Unemployment in the region of Mladá Boleslav for a problem group
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem diplomové práce je analyzovat nezaměstnanost v regionu Mladá Boleslav a zaměřit se na problémové skupiny nezaměstnaných. První část práce obsahuje teoretickou charakteristiku trhu práce a nezaměstnanosti a zaměřuje se na problém nezaměstnanosti obecně za celou Českou republiku. Další kapitola zachycuje jednotlivé oblasti v regionu a jejich situaci na trhu práce a míru nezaměstnanosti. Následuje kapitola, která specifikuje problémové skupiny nezaměstnaných. Poté přichází na řadu zhodnocení, které z těchto skupin mají s nezaměstnaností v daném regionu největší problém a na jednu z těchto skupin se zaměřit a analyzovat ji podrobněji. Také je třeba zmapovat činnost úřadu práce, jak se podílí na řešení této situace a zásahy do problematiky jiných organizací. Hlavním cílem práce je zjistit příčiny, důsledky a navrhnout možná řešení tohoto problému.
My thesis focuses on the problem groups which have the highest rate of unemployment in the region of Mladá Boleslav. The first part of thesis includes an theory of unemployment and examining of unemployment generally, rate of unemployment of all The Czech republic. Next part takes down unemployment in the selected region and various cities. It analyzes who people hit by unemployment the most - the problem groups of unemployed in this area. There is chosen the only one group of unemployed and this group is analyzing closely. The principal aim is finding causes, consequences and possible solutions. That also includes - how try to find Labour office and other organizations (non-goverment organizations) a solution to unemployment. The most important effect of my work is finding of proposals of possible solutions to this problems in this region..
Description
katedra: KEK; rozsah: 79
Subject(s)
nezaměstnanost, trh práce, problémové skupiny, státní organizace, nestátní organizace, mladá boleslav, unemployment, labour market, problems groups, goverment organizations, non-goverment organizations, mladá boleslav
Citation
ISSN
ISBN