Vývoj společné zemědělské politiky EU a současná aplikace její reformy z roku 2002

Title Alternative:Progress of common agriculture policy and present application of its reform from the year 2002
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis is about Common Agriculture Policy (CAP). It describes development of CAP and process leading to its present form. It is oriented concretely on reform from the year 2002 and present concept of common agriculture policy. It tried to review this reform and present concept in conclusion. Its easy to see, that common agriculture policy suffered a number of changes since the time of its beginning. We can say, on the basis of review, that this was mainly a positive action. But there is a doubt about future development, for that is fully dependent on good-will of each member state to take a part on this effort.
Tato práce pojednává o jednotlivých aspektech jednotné zemědělské politiky Evropské unie a popisuje proces vedoucí k její současné podobě. Zaměřuje se pak na reformu z roku 2002 a současné pojetí společné zemědělské politiky, která je v závěru práce zhodnocena. Je patrné, že společná zemědělská politika doznala od svého počátku řady změn. Na základě zhodnocení vlivu a výsledků její činnosti je možné přisoudit těmto změnám, alespoň podle této práce, přívlastek pozitivní. Zároveň ovšem vyjadřuje obavu z budoucího vývoje, který je plně závislý na ochotě jednotlivých států podílet se na tomto úsilí.
Description
katedra: KEK; rozsah: 38
Subject(s)
agenda 2000, fischlerova reforma, mansholtův plán, mcsharryho reforma, rada ministrů, římská smlouva, společná zemědělská politika
Citation
ISSN
ISBN