Povrchové vlastnosti kompozitních materiálů s pletenou čedičovou a skleněnou výztuží

Title Alternative:Surface Characteristics of Composite Materials with Knitted Basalt and Glass Reinforcement
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou povrchových vlastnosti kompozitních materiálů s pletenou čedičovou a skleněnou výztuží. Rešeršní část je zaměřena na čedičová, kevlarová a skleněná vlákna, z hlediska jejich výroby, vlastností a použití. Následně je charakterizována struktura a vlastnosti kompozitních materiálů. V experimentální části je věnována pozornost výrobě kompozitních materiálů s využitím pletené výztuže z již uvedených vláken, dále měření povrchové a objemové rezistivity vyrobených kompozitních materiálů. Nejobsáhlejší část je věnována smáčení kompozitních materiálů, způsobům měření a hodnocení. Ve výsledcích a jejich diskuzi jsou pomocí tabulek a grafů vyhodnoceny zjištěné hodnoty rezistivit a smáčení kompozitních materiálů.
This thesis deal with problems surface properties of composite materials with knitted basalt and glass reinforcement. The theoretic part is specialized on basalt, kevlarova and glass fibre, in term of their production, properties and application. Sequentially is charactered structure and properties of composite materials. In experimental parts is attention devoted to production of composite materials with usage knitted reinforcers from foregoing fibres, subsequently measurement surface and voluminous resistivity manufactured composite materials. More extensive part is devoted to wetting of composite materials, way of measurement and classification. In result and their discussion by way of tables and graphs are evaluation ascertained levels of resistivity and wetting of composite materials.
Description
katedra: KTM; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 82 s., 20 s. obr. příloh
Subject(s)
kevlar, čedič, sklo, kompozitní materiály, rezistivita, smáčení, kevlar, basalt, glass, composite materials, resistivity, wetting
Citation
ISSN
ISBN