Komfort a kvalita vlnařských oblekových tkanin české produkce

Title Alternative:THE COMFORT AND QUALITY OF A SUIT WOOL FABRICS
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The main purpose of this Bachelor's work was comparism of properties of wool fabrics from company Nová Mosilana a. s. and finding how the measurements were influenced by the texture or by the material composition for example. In the beginning of this work is pointed out the theory of comfort and an information about wool and wool fabrics. Followed by process of measurement itself and attached the graphical representation of results. The basis of graphic representation is a comparism of fixed parameters with measured and evaluation in which points they have been affected.
Cílem této bakalářské bylo porovnat vlastnosti vlnařských tkanin společnosti Nová Mosilana a. s. a zjistit, jak jsou získané hodnoty ovlivněné např. vazbou či materiálovým složením. V úvod práce je nastíněna teorie komfortu nošení a dále informace o vlně a vlnařských tkaninách. Následují postupy samotných měření a v příloze grafické zobrazení jejich výsledků. Základem grafického zobrazení je porovnání pevných parametrů s naměřenými hodnotami a zhodnocení, do jaké míry se vzájemně ovlivňují.
Description
katedra: KHT; rozsah: 34 s, 15 s příloh
Subject(s)
wool, suit wool fabrics, comfort, thermal resistance, vapour permeability, drape, tensile stress, lumpiness, vlna, vlnařské oblekové tkaniny, komfort, tepelný odpor, paropropustnost, splývavost, pevnost v tahu a tažnost, žmolkovitost
Citation
ISSN
ISBN