Soubor pracovních materiálů pro využití v Ekocentru Zahrada Mladá Boleslav

Abstract
Cílem diplomové práce bylo vytvoření Souboru pracovního materiálu pro Ekocentrum Zahrada Domu dětí a mládeže v Mladé Boleslavi. Teoretická část práce se zabývá ekologickými centry, jejich vývojem a významem pro environmentální výchovu a vzdělávání a dále obecnými principy přípravy a využití pracovních listů. Součástí je vlastní popis Ekocentra. V rámci praktické části bylo vytvořeno 11 pracovních listů o vybraných třídách obratlovců (obojživelníci, plazi, savci) zaměřených jak na obecné skupinové vlastnosti, tak na vybrané vystavované druhy živočichů. Pracovní listy mají stálou strukturu a skládají se z úvodních informací pro učitele, vlastních pracovních úkolů pro žáky a ze správného řešení. Listy jsou určeny učitelům, pedagogům volného času a rodičům a jsou při návštěvách ekocentra prakticky využívány.
The aim of the diploma thesis was to create worksheets for Ecocentre Zahrada of the Youth Centre in Mladá Boleslav. The theoretical part deals with environmental centres, their development and importance for environmental education, as well as the general principles of preparation and the use of worksheets. There si also a description of the ecocentre. 11 worksheets on selected vertebrate classes (amphibians, reptiles, mammals) were created in the practical part. They are focused on both general group characteristics and on selected species of animals exhibited. The worksheets are of permanent structure. They consist of introductory information for teachers, their own work assignments for pupils and the solution. The worksheets are intended for teachers, leisure time teachers, parents and are practically used in the ecocentre.
Description
Subject(s)
Ekocentrum, pracovní list, environmentální výchova, ekologická výchova, Národní síť environmentálního vzdělávání, Ecocentre, worksheet, enviromental education, National Network of Enviromental Education
Citation
ISSN
ISBN