Podšívky a jejich význam v oděvním výrobku

Title Alternative:Lining articles and their importance in clothing product
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The degree work deals with linings and their use in clothing products. The introductory chapter explains basic terms regarding this topic. Then follows the description of basic types of lining textiles and their main and determinant properties with regard to fibre composition of textile fabric. The main part of work deals with the use of lining articles in clothing products and reasons to put linings into clothes. It describes basics and the most frequent technological solutions of linings. the final chapter of the work summarizes the properties required in the lining textiles and properties which should be common to these textiles. The objective of the work is to specify basic types of lining textiles and their most common use as well as to call atention to the importance of good choice of lining with regard to the quality and properties of the upper textile.
Bakalářská práce se zabývá problematikou podšívek a jejich využitím v oděvním výrobku. V úvodní části jsou vymezeny základní pojmy s tímto tématem související. Následuje popis základních druhů podšívkových textilií a jejich hlavních a určujících vlastností s přihlédnutím na vlákennou kompozitu materiálu. Hlavní část práce se věnuje využití podšívek v oděvních výrobcích a důvodům ze kterých se oděvy podšívkou opatřují. Jsou zde popsána základní a nejpoužívanější technologická řešení podšívek u nejčastěji podšívaných oděvů. Na konci práce jsou shrnuty požadavky kladené na textilie používané k podšívání oděvů a vlastnosti, které by měly mít tyto materiály společné. Cílem práce je uvést základní druhy podšívek a jejich nejběžnější využití a také zdůraznit důležitost správného výběru podšívky vzhledem ke kvalitě a vlastnostem vrchového materiálu.
Description
katedra: KKV; přílohy: 2 vzorníky materiálů, 1 tabulka, 1CD; rozsah: 51 s
Subject(s)
lining, the parting of the lining articlec, types of lining articles, fibre composition lining articles, importance of lining in clothing produkt, puting linings into clothes, useable and determinant properties of liningarticles, podšívka, podšívkování oděvů, užitné a určující vlastnosti podšívky, rozdělení podšívkových materiálů, vlákenná kompozita podšívek, význam podšívky v oděvu
Citation
ISSN
ISBN