Vytvoření sady hutního skla\vsp{0,5cm} pro JABLONEX GROUP a. s.

Title Alternative:Creating new set of free- blown glass for jablonex group a. s.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem mé bakalářské práce bylo vyvzorování sady hutního skla pro společnost Jablonex Group a. s. Seznámila jsem se s produkty hutě. Vytvořila jsem spoustu návrhů nádob. Inspiroval mě květ a nerosty ( achátem a ametystem ). Některé jsem pro lepší představu vymodelovala. Práce byla realizována na huti v Železném Brodě. První nádoby se symbolem květu byly na výrobu příliš drahé. Díky složitému broušení květu. Dále jsem se proto věnovala myšlence nerostů. Využila jsem vrstvení barevného skla, jako u kamenů. Barevná transparentní skla jsem kombinovala s opálem. Nádoby byly nakonec broušeny. Broušením skla vznikl dekor a zároveň tvar. U dalších váz jsem zjednodušila broušení, aby více vynikl tvar váz. Vrstvení skla a jeho broušení a probrušování je základem mé práce.
The aim of my bachelor work was creating new set of free- blown glass for Jablonex Group company. I studied the production of this glass work. I creaded a lot of sketches of the objects. The inspiration for me was a blooms and mineral ( agate and ametyst ). Modelling helped me to create my next ideas. My work was realized by glass work in Železný Brod. The first vase with symbol of bloom was too expensive for production besause the cutting of bloom took a long time. That´s why I started to work on my next idea. I used the layers of transparent glass as it is inside minerals. I combined this transparent glass with opal. Vases were decorated by cutting of glass. Then was decorating of next vases simpler that its shapes could fore. Base of my work is layered glass and its cutting .
Description
katedra: KDE; přílohy: CD ROM; rozsah: 26 s. , 15 s. obr. příloh
Subject(s)
hutní sklo, transparentní sklo, opálové sklo, sada hutního skla, broušení skla, květ minerály, váza, free- blowen glass, transparent glass, opal, set of glass, cutting of glass, bloom, minerals, vase
Citation
ISSN
ISBN