Poutní místa v královéhradecké diecézi - religiozně-geografická analýza

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tématem poutních míst. A to přímo v královéhradecké diecézi. Jedná se především o římskokatolická poutní místa, neboť neznám církevní správu jiné z významných církevních organizací v České republice. V publikaci je celkem na 30 poutních míst. Tyto poutní místa jsou rozděleny podle toho, v kterém kraji leží. Cílem této práce je napsat charakteristiku jednotlivých poutních míst, jejich historii a osudy, dále také u některých poutních míst jsou popsány legendy, podle níž se tyto místa stala poutními. Dalším z cílů bylo to, že se z nich vytvoří celková databáze. Dále jsem se pokoušel o průzkum jednotlivých poutních míst. To se mi však nepodařilo. Ve většině případů se jedná o velmi pěkná a opravovaná místa.
This bachelor's thesis deals with the topic of pilgrimage sites in the dioceses of Hradec Králové, especially the catholic pilgrimage sites, as I don't know about church administration of any other of the important church organisations in the Czech Republic. In the publication there is up to 30 sites, sorted by region. The aim of this thesis is to write a characteristic of the individual pilgrimage sites, as well as their history. Some of the sites have a legend attached to them, that lead to them being visited as pilgrimage sites. One of the goals of this thesis was to create a database of these sites. I also tried to carry out a survey, however, this task had failed. In most cases, the pilgrimage sites are well-maintained and often mended.
Description
Subject(s)
křesťanství, poutní místo, královéhradecké diecéze, diecéze, biskup, legenda, SLDB, území, zázrak, Christianity, pilgrimage site, diocese of Hradec Králové, diocese, bishop, legend, SLDB, area, miracle
Citation
ISSN
ISBN