Dolování dat z databáze podnikového informačního systému Helios Orange

Abstract
Tato bakalářská práce popisuje tvorbu aplikace pro práci nad daty z informačního systému Helios Orange. Zprvu je prezentována klientská desktopová aplikace napsaná v jazyce C# pro načítání dat z databázového souboru systému Helios. Tato data umožňuje filtrovat dle předem definovaných filtrů nebo umožňuje uživateli napsat svůj vlastní filtr dle uvážení. To je možné díky implementované možnosti kompilace kódu za běhu aplikace. Dále popisuje vytvoření HTTP serveru za pomocí frameworku Node.js. Ten je důležitý k zpřístupnění skriptů, napsaných v jazyce JavaScript, které slouží pro práci s API od společnosti Seznam.cz. Toto API umožňuje získat z adres zákazníků přesné souřadnice, které zobrazuji na mapě jako přehled, kde se nachází nejvíce klientů, nebo s nimi plánuji služební cesty. K vytvoření ideální trasy používám přesné algoritmy branch and bound a brute force, heuristický algoritmus nearest neighbour a jejich kombinace. Následně popisuji jejich efektivitu a náročnost na systémové prostředky.
This bachelor thesis describes creation of an application to work with data from Helios Orange information system. Firstly, presents the client desktop application written in C# language for loading data from the Helios system database file. This data allows to filter with the predefined filters or allows the user to write their own filter, according what they need. This is possible thanks to implementation of runtime code compilation. After that describes how to create HTTP server using Node.js framework. It is important for making scripts, written in JavaScript language, available so they can be used to work with API from Seznam.cz company. This API allows to get the exact coordinates from customer's addresses, which I show on map like an overview, where most of clients are located or planning business trip with them. I use exact algorithms like branch and bound or brute force and heuristic algorithm nearest neighbour or their combinations to create an ideal route. Lastly, I describe their efficiency and complexity of system resources.
Description
Subject(s)
filtrování dat, problém obchodního cestujícího, api.mapy.cz, Helios Orange, souřadnicový systém WGS84, data filtering, travelling salesman problem, api.mapy.cz, Helios Orange, coordinate system WGS84
Citation
ISSN
ISBN