Web XML editor

Title Alternative:Web XML editor
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-27
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem diplomové práce je popsání současných možností jazyka XML, jeho schémat a způsoby zpracování XML dokumentů. Jádrem práce je pak implementace webového XML editoru ve vhodně zvolené webové technologii. Aplikace by měla umožňovat editaci a vytváření XML dokumentů a podporu XML schémat. Vizí je vytvořit plnohodnotný webový XML editor, který by dokázal konkurovat aplikacím určeným pro desktop. Zvolené prostředí webového prohlížeče je zajímavou výzvou pro zhotovení aplikace, která bohužel s sebou ponese i určitá technologická omezení.
This diploma thesis describes a deployment and current options of XML language, XML schemes and XML documents processing. The diploma thesis focuses on implemantation of a web based XML editor, using an appropriate web technology. The application should edit and create XML documents along with a support of XML schemes. The vision is to create a fully fledged web based XML editor, that could compete with applications developed for a desktop. A web browser environment is a challenging task of developing an application, that will unfortunately bring about specific technological limitations.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 74
Subject(s)
web application, xml, xml editor, web technology, silverlight, wcf, webová aplikace, xml, xml editor, webové technologie, silverlight, wcf
Citation
ISSN
ISBN