Projekt univerzálních konstrukčních postupů v procesu tvorby střihů oděvů - tvorba studijních materiálů.

Title Alternative:Creation of the universal clothing construction technique - the educational material creation.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato práce se zabývá výkladem problematiky orientace na lidském těle a následně i v konstrukční síti. V první části jsou analyzované dostupné konstrukční metodiky z pohledů vybraných partií algoritmů konstruování. Dále se tato práce snaží přiblížit čtenáři důležité informace o stavbě lidského těla a jeho členění pomocí rovin a somatometrických bodů. Se získanými informacemi se práce přesunuje do oblasti, kde jsou tyto poznatky o lidském těle uplatňovány v základní konstrukční síti. Jsou zde podrobněji popsány konstrukční přímky a jejich dílčí úsečky. Pro lepší orientaci v konstrukčních úsečkách je vytvořen jednotný systém symbolů. Výklad je doplněn názorným grafickým postupem konstruování s použitím vytvořených konstrukčních symbolů.
This bachelor thesis deals with the orientation on human body and orientation in constructional systems. Known constructing methods are analysed in terms of chosen constructing algorithms. Furthermore, this work explains substantial information about human body and its separating by planes and somatometric points, which helps to understand the basics of construction system. Constructional lines and abscissae are described in detail. The unified system of symbols has been created for the sake of better orientation in constructional lines. Images depicting construction method using the created unified system of symbols are attached.
Description
katedra: KOD; přílohy: 2 CD ROM; rozsah: 92 s.
Subject(s)
konstrukce oděvů, konstrukční linie, konstrukční úsečka, konstrukční symbol, orientace na oděvním výrobku, orientace na lidském těle, orientace v konstrukční síti, garment construction, constructional line, constructional abscissa, constructional symbol, orientation on the clothing product, orientation on the human body, orientation in constructional system
Citation
ISSN
ISBN