Řízení rizik

Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou rizik ve výrobním procesu podniku. Definuje metody a zásady analýzy rizik. Na příkladu vybraného podniku a jeho výrobního procesu jsou analyzována rizika pomocí FMEA procesní a diagramu příčin a následků (diagram Rybí kosti). Tyto metody jsou vybrány z důvodu, že se s nimi setkáváme nejčastěji právě ve výrobním průmyslu. Dokáží důkladně zdokumentovat rizikovost výrobního postupu daného výrobku. Cílem práce je vytvořit vlastní návrh metodiky řízení rizik spolu s návrhem preventivních opatření a tuto případovou studii poskytnout zvolenému podniku jako podklad pro tvorbu metodiky rizik pro další podobné výrobní procesy.
This diploma thesis deals with the risk analysis of the production process of the selected company. It defines metrics and risk analysis principles. On the example of a selected company and its production process, the risks are analyzed using the FMEA Process and Diagram of Causes and Consequences (Fishbone Diagram). These methods are chosen, because we most often encounter them in the manufacturing industry. They are able to document the risk of the specific product's production process. The aim of the thesis is to create own suggestion of risk management methodology together with the proposal of preventive measures, and to provide this case study to the selected company as a basis for creating risk methodology for other similar production processes.
Description
Subject(s)
Projektový management, trojimperativ, riziko, management rizik, analýza rizika, metody analýzy rizik, FMEA procesní, Diagram příčin a následků (diagram Ishikawa), výrobní proces, podnik, Project Management, three-imperative, risks, risk management, risk analysis, risk methods, Process FMEA, Cause and Effect Analysis (Fishbone Diagrams), process of production, company
Citation
ISSN
ISBN