Zajatecký tábor v Podhradě u Chebu (1915 - 1918)

Abstract
Hlavním tématem této práce je Zajatecký tábor v Podhradě u Chebu (1915 1918) - průběh jeho stavby, analýza života zajatců v táboře, vztahy domácích obyvatel k tomuto zařízení v průběhu války i po jejím skončení a zánik tábora. V textu je zmíněn také hřbitov válečných zajatců při tomto táboře a mauzoleum v Jindřichovicích. Věnuji se zde také první světové válce a Chebu za první světové války. Část práce je věnována i zajateckým táborům a jejich historii. Do této kapitoly zahrnuji i informace o zajateckých táborech na Tachovsku a Karlovarsku (Planá u Mariánských Lázní, Jindřichovice).
The main topic of this thesis is a prisoner of war camp in Podhrad by Cheb (1915 -1918) - the process of its construction, an analysis of the life of prisoners in the camp, regard of natives to this institution during and after World War I and up to the de-struction of the camp. A part of this text is dedicated to a military cemetery of prisoners of war and also to a reference about a mausoleum in Jindřichovice. This thesis is also about World War I and about Cheb's participation in it. Another part is dedicated to prisoner of war camps and their history. This chapter includes information about such camps as were situated in Tachov and Karlovy Vary region. (Planá by Mariánské Lázně, Jindřichovice).
Description
Subject(s)
válečný zajatec, zajatecký tábor, zajatecký tábor v Podhradě u Chebu, Cheb, první svě-tová válka, Planá u Mariánských Lázní, Jindřichovice, mauzoleum, vojenský hřbitov, muslimové, Rusové, etnikum, antropologický výzkum, etnologický výzkum, prisoner of war, POW camp, POW camp in Podhrad by Cheb, Cheb, First World War, Planá by Marianské Lazně, Jindřichovice, mausoleum, military cemetery, Muslims, Rus-sians, ethnic group, anthropological research, ethnological research
Citation
ISSN
ISBN