Městský blok v centru Kolína

Abstract
Trojúhelníkový městský blok s neúplnou a nekvalitní zástavbou tvoří ostrůvek na někdejšího hradebního okruhu města. K jihu se svažující parcela je vymezen ulicemi Politických vězňů, Zahradní a Na Pršíně. Návrh řeší využití a funkční náplň tohoto místa a jeho plnohodnotné znovu zapojení do struktury města. Hledá rovnováhu na hraně mezi radiálou hradebního okruhu s různorodou zástavbou na jedné straně a parkem a vilovou čtvrtí z počátku 20. století na straně druhé. Zárověň se vyrovnává s blízkými dominantami chrámu svatého Bartoloměje a se sousední zahradou a komplexem Kapucínského kláštera.
Triangular city block with incomplete and poor quality buildings makes up a small urban island on the former city wall circuit. The south-sloping plot is defined through the streets of Politickych veznu, Zahradni and Na Prsine. The proposal designs the use and functional content of this site and its adequate reintegration into the urban structure of the city. The proposal seeks balance on the edge - between a radial city wall circuit with a heterogeneous buildings on one side and a park and villa's neighborhoods from the early 20th century on the other side. At the same time it deals with nearby prominent landmarks of the St. Bartholomew's cathedral and with the neighboring garden with the Capuchin monastery complex.
Description
Subject(s)
bydlení, bytový dům, polyfunkční dům, městský blok, Kolín, město, kavárna, vinárna, městské hradby, Housing, apartment house, mixed use house, city block, Kolin, city, town, café, wine shop, city walls
Citation
ISSN
ISBN